'İnsan sevgi ile yaşar' gösterimi yapıldı

Rus Roman Yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy’un, insana bir şeyler öğreten, insan yaşamına dair sorular sorarak ahlaki bir çerçevede kaleme aldığı roman, trajikomik oyunla sahnelendi.

'İnsan sevgi ile yaşar' gösterimi yapıldı
'İnsan sevgi ile yaşar' gösterimi yapıldı
GİRİŞ 08.12.2016 10:23 GÜNCELLEME 08.12.2016 10:23

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen, Rus Roman Yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy’un, romanı sahnelendi.

İnsan olmanın ve insanca yaşamanın gereklerini sahneye taşıyan oyunda, yaşama dair sorular soracağınız, hayata bakış açınızı değiştireceğiniz, sevginin inançla bir bütün olduğunu ve hayatı nasıl yaşanabilir hale gelebileceğini dikkat çekici bir şekilde anlatmaktadır.

Tolstoy’un kendi ağzından anlattığı bu hikayede, İnsanın kalbine ne hükmeder? İnsanın kalbine ne verilmemiştir? İnsan ne ile yaşar? Bu 3 hakikatin cevabı bulunur. İnsanın kalbine sevgi hükmeder. İnsan, Allah’ın merhametiyle yaşar. En yüce sevgi Allah’a yaratana duyulan sevgidir. 

Hakikatte insanları yaşatan tek şeyin sevgi olduğu ve kim severse Allah’a yaklaştığı, Allah’ın sevgiyi yaratan olduğu vurgulanmıştır.

Gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere iki kere sahnelenen ve tek perdede sergilenen tiyatro oyunu, 100 dk. sürdü. 814 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'