Tokat

Basın kartı yönetmeliğindeki değişiklik

16:42 26 Ağustos 2015
Basın kartı yönetmeliğindeki değişiklik

 Tokat Gazeteciler, Televizyoncular, Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü, basın kartı yönetmeliğinde yapılan değişiklikle meslektaşlarına özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandığını belirtti.  

Uluözlü, düzenlediği basın toplantısında, yönetmelikte yapılan değişiklik sayesinde Anadolu’daki bin 200 gazeteyi temsilen 3 kişinin Basın Kartları Komisyonu'nda yer alacağını, böylece komisyonun katılımcı bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin komisyonda yer alması gerektiğini belirten Uluözlü, "Öncelikle gazetecilerin basın kartı almak için beklemeleri gereken sürelerin kısaldığını görüyoruz. Ayrıca, engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilebilecek. Öte yandan Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmayacak. Yapılan değişiklikle birlikte meslektaşlarımıza özellikle bekleme sürelerinde önemli kazanımlar sağlandı" ifadelerini kullandı.

Uluözlü, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi basın kartı olmayan meslektaşlarımız emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı. Bekleme süresinin kısaltılması ve en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımıza bekleme süresi uygulanmadan basın kartı verilmesi, emeklilik işlemlerine olumlu yansıyacaktır. Bizim için bekleme süreleri kadar önemli olan diğer konu ise, Basın Kartı Komisyonunun yapısının değiştirilerek, daha katılımcı bir yapıya kavuşturulmasıdır. Yeni yönetmelik ile sektörün çeşitli kesimlerinin komisyonda temsilinin sağlandığını görüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.