Tokat

Yetkililer makine fabrikasında incelemelerde bulundu

17:47 27 Ağustos 2015
Yetkililer makine fabrikasında incelemelerde bulundu

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Tokat Valisi Cevdet Can ile  ASELSAN, ROKETSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ/TAI) oluşan heyet, Turhal Makine Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Altun ve Makine Fabrikası Müdürü Özgür Tokmak, Aktaş ve Can ile diğer yetkililere fabrika ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vali Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalarla ilgili ortak bir rapor hazırlanarak yol haritası çıkarılacağını söyledi.

"Bir ülke insanını, toprağını, suyunu, fabrikasını atıl bırakmaması lazım. Atıl bırakılan herşey gelecekten çalmaktır" diyen Can, fabrikayı tekrar canlandırabilme noktasında yapılabileceklerle ilgili istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Can, "Hem özel sektör hem de kamu sektöründen gelen arkadaşlarımız, bu fabrikanın geleceğiyle alakalı bir rapor hazırlayacaklar. Bu raporu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüze gönderecekler. Bizler de onu fabrikaya intikal ettireceğiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.