Tokat

Engelliler, ayakkabıcılığın inceliklerini öğreniyor

11:09 31 Ağustos 2015
Engelliler, ayakkabıcılığın inceliklerini öğreniyor

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Zile ilçesinde açılan mesleki eğitim kursuna katılan 10 bedensel engelli, ayakkabıcılığın inceliklerini öğreniyor.

Zile Mesleki Eğitim Müdürü Ali Pilavcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde ayakkabı üretim atölyesi kurduklarını söyledi.

Atölyede bedensel engellilerin çalıştığını belirten Pilavcıoğlu, "Burada yaptığımız projelerle engelli arkadaşlarımızla ayakkabı üretmekteyiz. Bu projeler, İŞKUR destekli, Merkezi İhale Biriminden yaptığımız projeler. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına yaptığımız projeler vasıtasıyla engelli bireylerle ayakkabı üretimi gerçekleştirmekteyiz" diye konuştu.

Bugüne kadar engelliler için 4 kurs düzenlediklerini aktaran Pilavcıoğlu, kursiyerlerin ayakkabı üretmeyi öğrendiklerini anlattı.

Pilavcıoğlu, kursta 10 engelli kardeşlerinin üretim yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar açtığımız kurslara 80 engelli vatandaşımız katıldı. Burada çalışmak isteyenler gönüllü olarak da çalışıyor. Döner Sermaye İşletmesinden parça başı çalışan arkadaşımız var. Engelli vatandaşlarımız kendilerinin bir iş yapabildiğini gördükleri için mutlu oluyor. Evlerinden dışarı çıkıyorlar. Kendilerini işe yarar görmek, onlar için en büyük mutluluk. Onlardan da talep çok fazlaydı. Kurs süresince her engelli vatandaşımıza İŞKUR tarafından 20 lira ve Merkezi İhale Biriminden de 150 avro ödeme yapıldı." 

- "Neredeyse usta olduk" 

Bedensel engelli Ali Gedik de kendilerine fırsat verilmesi halinde çok şey yapabileceklerinin görüldüğünü dile getirdi.

Kendilerine ayakkabı üretmeyi öğrenme fırsatı verenlere teşekkür eden Gedik, "80 engelli bu kurslara katıldı. Birçoğumuz ayakkabı üretiminde neredeyse usta olduk. En azından evden dışarı çıkmaya başladık" değerlendirmesinde bulundu.

Kursiyerlerden Ömer Sarıgöl de ayakkabı üretmeyi öğrendiklerini belirterek, "Bu kurslar bizim için çok iyi oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.