Tokat

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

12:22 09 Ekim 2015
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"İstikrarın devam etmesi yönünde Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılık ve duruşumuzu sergileyeceğimizi ifade etmek istiyorum"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, istikrarın devam etmesi yönünde Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılık ve duruşu sergileyeceklerini söyledi.

Memiş, Sağlık-Sen Tokat Şubesi'nde düzenlenen program öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak 1 milyon üye hedefi ile 81 ili dolaşmaya başladıklarını belirtti.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde son 4 aydır karanlık ellerin düğmeye basmasıyla terör olayları yeniden azdı. Vatan evlatlarını şehit veriyoruz. Askerimiz, polisimiz haince, kalleşçe pusularla şehit edildi. Bu oyunu çok iyi okumak ve görmek lazım. Hele içinde bulunduğumuz durumda yanı başımızdaki Suriye'de Rus uçaklarının hava bombardımanı, İran'ın direkt Suriye'nin içinde olması... 900 kilometre sınır bulunan Suriye'nin Türkiye'yi endişelendirdiğini görüyoruz. Terör olayları nedeniyle son günlerde ülkemizde sanki bir etnik savaş, etnik çatışma başlatmak isteyen unsurları gördük. Bir takım provokasyonlar oldu ama milletimiz kararlı şekilde bunların önüne geçti. Amaçları bu ülkede kardeşliği bozmak, ülkeyi Suriye gibi yapmak. Ülkenin gelişmesini, büyümesini engellemek."

Memiş, şehit cenazeleri nedeniyle yüreklerine ateş düştüğünü vurgulayarak, "Ciğerimiz bir gün yanıyor ama onların ailelerinin ciğeri her gün yanacak, sürekli yanacak. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozacak provokasyonlara gelmeyelim. Uyanık olmamız lazım" dedi.

Türkiye'yi bölmek isteyenlerin iş başında olduklarının altını çizen Memiş, "Bu anlamda önümüzdeki sürecin önemi çok büyük. Yani 4 aylık belirsizlik süreci şuna benziyor. Tökezlediğiniz zaman sizin elinizden tutup kurtaracak dostunuz yok. Herkes size çelme takıp düşürmek istiyor. Onun için istikrarı önemsiyoruz. İstikrarın bu ülkeye gelmesi, belirsizliğin giderilmesi lazım. İstikrarın devam etmesi yönünde Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılık ve duruşumuzu sergileyeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.