Tokat

Terör saldırılarına tepkiler

12:18 28 Ekim 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Turhal ve Erbaa'da sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları kınandı

Tokat'tın Turhal ve Erbaa ilçelerinde sağlık çalışanları, sağlık personeline yönelik terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıları protesto etti.

Turhal Devlet Hastanesi çalışanları, sağlık çalışanlarına ve personeline yönelik terör saldırılarını kınamak için hastane önünde bir araya geldi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Dursun Tüzün, yaptığı basın açıklamasında, eli kanlı terör örgütünün sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini anlattı.

Saldırılarda 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini anlatan Tüzün, "Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun da memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı" dedi.

- Erbaa

Erbaa Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Evren Eren de son olarak Şemdinli'deki devlet hastanesinin bombalı saldırı sonucunda nerede ise kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

En büyük zararı Şemdinli'de sağlık hizmeti bekleyen halkın gördüğünü vurgulayan Eren, "Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.