Tokat

YÖK Başkanı Saraç:

12:54 05 Kasım 2015
YÖK Başkanı Saraç:

"Üniversiteler, bulundukları illerde sadece öğrencilerin okutulduğu okullar olmaktan öte bölgede de bir mükemmeliyet merkezi"

 YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Üniversiteler, bulundukları illerde sadece öğrencilerin okutulduğu okullar olmaktan öte bölgede de bir mükemmeliyet merkezi" dedi.

Saraç, Tokat Valisi Cevdet Can'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "mübarek ve bereketli topraklarda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu" söyledi. Aslen Tokatlı olduğunu belirten Saraç, "Doğma büyüme İstanbul'da olmamıza rağmen nüfus kaydımızı İstanbul'a çekmedik, bir alakamız devam etsin diyerek" dedi.

Tokat'ın tarihine işaret eden Saraç, kentin çok büyük ilim adamları yetiştirdiğini vurguladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin son yıllardaki gelişmesinden dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Saraç, "Ankara'dan da elimizden geldiğince bu hususta da yardımlarımızı yöneltiyoruz. Elbette üniversiteler, bulundukları illerde sadece öğrencilerin okutulduğu okullar olmaktan öte bölgede de bir mükemmeliyet merkezi" diye konuştu. 

Üniversitelerin bölgenin ihtiyacına göre birtakım değerler üreten kurumsal yapılar olduğunu dile getiren Saraç, bu nedenle üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rollerini öne çıkartıcı bir çalışma başlattıklarına işaret etti. 

Vali Can, konuşmasının ardından Saraç'a yöresel hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.