Tokat

Her şey küçük Mustafa'nın konuşması için

10:58 07 Kasım 2015
Her şey küçük Mustafa'nın konuşması için

EKBER TÜRKOĞLU/EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, ormanda kaybolduktan sonra bir kaya kovuğunda bulunan 6 yaşındaki Mustafa Can Yaşar, ilkokula başlamasına rağmen ailesi dışında kimseyle iletişim kurmuyor.

Haziran ayında ilçeye bağlı Sütlüce köyü Başyatak mezrasındaki ormanda ailesiyle odun toplarken kaybolan ve 6 gün sonra jandarma ekiplerince bir kayanın oyuğunda bitkin halde bulunan küçük Mustafa Can, ilçedeki Harun Yüksek İlkokulunda 1-B sınıfında eğitim-öğretim görüyor.

Okula babası İsa Yaşar'ın götürüp getirdiği Mustafa Can'la, öğretmeni Erkan Karaltı da okula alışması ve arkadaşlarıyla iletişim kurması için özel olarak ilgileniyor. Okulda küçük Mustafa'ya özel ilgi gösteren öğretmeni, onunla vakit geçiriyor, arkadaşlarıyla oynaması için de ikna etmeye çalışıyor.

Zaman zaman okula giderek çocuğun durumunu kontrol eden, yapılabilecekler konusunda öğretmeniyle görüş alışverişinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Can'ın olayın ardından psikolojik destek almaya başladığını, halen de bunun devam ettiğini anlatarak, çocuğun yaşadığı olaydan olumsuz etkilendiğini gördüklerini dile getirdi.

Mustafa Can'ın epilepsi rahatsızlığı da olduğunu belirten Aslan, "Öğrencimizle sürekli irtibat halindeyiz. Ben, okul idarecilerimiz ve öğretmenimiz, Mustafa'nın çevresiyle iletişime geçmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu olumsuzluktan en kısa zamanda kurtulmasını ümit ediyoruz" dedi.

Baba İsa Yaşar ise büyük bir bunalımdan çıktıklarını, Mustafa Can'ın psikolojik durumunun ise günden güne iyiye gittiğini bildirerek, sağlık kontrollerinin devam ettiğini aktardı.

Oğlunun okul çağına geldiğini dile getiren Yaşar, "Okula ben götürüp, getiriyorum. Mustafa başkaları ile konuşmuyor. Kaybolmadan önce de öyleydi. Bizimle konuşuyor ama başkası sorduğunda konuşmuyor. Öğretmeniyle bile iletişimi yok. Okula gidiyor, bazen derste uyuyor. Öğretmeni de biliyor hasta olduğunu, onun için fazla sıkmıyor" ifadelerini kullandı.

İsa Yaşar, oğlunun kaybolma olayından önce İstanbul'da çalıştığını, ancak olayın ardından döndüğü Erbaa'dan bir daha ayrılamadığını kaydederek, "Mustafa'yı öğle saatinde okula götürüyor, akşam da işten gelirken alıyorum. Mustafa ile gidip, geliyorum. Okulda çok fazla anlaştığı kimse yok ama zamanla alışacaktır" diye konuştu.

Oğlunun ormanda geçirdiği 6 gün boyunca yaşadıklarını hala anlatmadığını vurgulayan Yaşar, şunları söyledi:

"O konuları hiç konuşmuyor. Başka her şeyi anlatıyor, konu ormanda kaybolma olayına gelince hemen lafı değiştiriyor. Savcılıktan da bir sonuç çıkmadı, bir şey bulunmadığından dosya kapatıldı. Biz de o dönemde yaşadığımız bunalımdan sonra şimdi çok daha mutluyuz. Tedavisi sürüyor. Epilepsi hastalığı nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine gidiyoruz, ayrıca psikiyatri ve rehabilitasyon tedavisi de devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.