Tokat

"Sılayı gurbete anne şefkatini kışlaya taşıyor" projesi

18:59 11 Kasım 2015
"Sılayı gurbete anne şefkatini kışlaya taşıyor" projesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde lise öğrencileri, proje kapsamında ailelerine hazırlattıkları köy ekmeği ve yöresel yemeklerle yazdıkları mektupları, Hakkari Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yapan askerlere gönderdi

 Tokat'ın Turhal ilçesinde lise öğrencileri, "Sılayı gurbete anne şefkatini kışlaya taşıyor" projesi kapsamında ailelerine hazırlattıkları yöresel yemekleri, Hakkari Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yapan askerlere gönderdi.

Turhal Şehit Yüzbaşı Erdal Okul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9/B sınıfı öğrencileri, rehberlik öğretmeni Elif Soylu öncülüğünde sınır karakollarında vatani görev yapan askerlere yalnız olmadıkları duygusunu yaşatmak için "Sılayı gurbete anne şefkatini kışlaya taşıyor" projesi başlattı. Proje kapsamında öğrencilerin hazırladıkları yiyecekler, yaklaşık 10 gün önce kargo aracılığıyla Hakkari'deki askerlere gönderildi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yücel Orhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız da okulu ziyaret ederek, projeyi yapan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, değerler eğitimi çerçevesinde vatan, millet, bayrak sevgisini canlı tutmak amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerine "Zor şartlarda askerlik görevlerini yapanlar var. 'En azından onlara bir şekilde ulaşsak, hediye göndersek' fikrini söylediğini anlatan Soylu, öğrenciler de ailelerinin yapacağı yöresel yemekleri gönderme fikrini ortaya koyduğunu ifade etti.

Bunun üzerine öğrencilerin ailelerinin yaptığı sarma, gömme, katmer, kek ve poğaça gibi yiyeceklerle yazdıkları mektupları kargo aracılığıyla Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yapan askerlere gönderdiklerini bildiren Soylu, yiyecekleri gönderdikten sonra Hakkari'deki bir askerin kendisini aradığını kaydetti.

- "Asker abilere arayıp teşekkür etti"

Soylu, "Bir uzman çavuş aradı. Dedi ki 'Hocam burası çok merak edilen bir bölge. Zor şartlarda yaşıyoruz ve askerliğimizi yapıyoruz. Eğer isterlerse öğrencilerle 3G ile de görüşme yapabiliriz'. Bir dersimizde asker abileri, telefonda öğrencilerle görüşerek teşekkür etti" dedi.

Soylu, bir süre önce de Cumhurbaşkanlığından arandığına işaret ederek, "Cumhurbaşkanlığından aradıklarını söyleyince çok şaşırdım. 'Öğretmenim, teşekkür ederim' diyen bir beyle görüştüm. Bana, 'Yaptığınız şey çok güzel. Öğrencilerinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum' dedi. Bana ve öğrencilere Cumhurbaşkanımızın saygı ve sevgilerini iletti. Çok memnun oldum" diye konuştu.

Soylu, proje kapsamında diğer sınıftaki öğrencilerin de Aktütün ve Geçimli'deki karakollara yiyecek göndermek istediğini kaydetti.

Öğrencilerden Yaren Kayahan da ağabeyinin de askerlik görevini yaptığını anlatarak, "Ağabeyim de Hakkari'de. O yüzden bu projeye katılmayı çok istedim. Köy ekmeği ve kek yaptırdım, mektup yazıp askerlere gönderdim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.