Tokat

Anonsla doğalgaz abonesi arıyorlar

11:47 21 Kasım 2015
Anonsla doğalgaz abonesi arıyorlar

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın 11 bin 500 nüfuslu Reşadiye ilçesine doğalgaz yatırımı yapılabilmesi için gerekli 2 bin 400 aboneye ulaşmak amacıyla belediye hoparlörlerinden gün boyunca anons yapılarak vatandaşlar aboneliğe özendirilmeye çalışılıyor.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde doğalgaz getirilme sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te Tokat'ta yaptığı miting sırasında Reşadiyelilerin isteği üzerine başladığını söyledi.

Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaları başlattıklarını dile getiren Erdem, "Doğalgazın getirilebilmesi için Bakanlar Kurulunun aldığı bir karar var. Bir yere doğalgaz götürülebilmesi için o yerdeki elektrik mesken abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz için ön abone olması gerekiyor. Daha sonra yatırım aşaması planlanıyor. Biz Reşadiye olarak ilk aşamadayız" dedi. 

İlçede 4 bin 120 elektrik mesken abonesi bulunduğunu bildiren Erdem, bunun yüzde 60'ının 2 bin 400 olduğunu kaydetti.

"Şu ana kadar 2 bin 223 doğalgaz abonesine ulaştık. Yaklaşık 200 abone daha yaptığımız takdirde ilçe olarak üzerimize düşen sorumluluğu tamamlamış olacağız" diyen Erdem, 30 Kasım'da abonelik için sürenin dolacağını ifade etti.

Kaymakamlık ve belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarına dikkati çeken Erdem, "Belediye başkanımızla esnaf gezilerimizi yapıyoruz. Beli bir noktaya taşıdık. Reşadiyeli olan Milletvekilimiz Coşkun Çakır da gelişmeleri takip ediyor" diye konuştu.

- "Seferberlik halinde anonslarla yasal zorunluğu yerine getirmeye çalışıyoruz"

Belediye Başkanı Cemil Kılıç da ihale yapılmasından 500 gün sonra Reşadiye'ye doğalgazın geleceğini anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Doğalgaz temizlik ve kolaylıktır. Biz üzerimize düşenin sonuna geldik. Reşadiyeliler gerekli alakayı gösterdiler. Türkiye'de bunu başaran ender ilçelerden olacağız. Bir aydır vatandaşların abone olması için anons yaptırıyoruz. Ayrıca mahallelerimize doğalgaz aboneliği ile ilgili broşürler dağıtıyoruz. Belki vatandaşlarımız anonslarımızdan usandı ama sona geldik inşallah. Bir seferberlik halinde anonslarla yasal zorunluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Anonslara devam edip kalan 200 aboneyi de tamamlayacağız."

İlçe sakinlerinden Nahide Sevim ise ilçeye doğalgaz getirmek için çalışan herkese teşekkür etti. Doğalgaz geldiğinde zorluklardan kurtulacağı için sevinçli olduğunu dile getiren Sevim, "Odun taşımak, soba yakmak, bunun pisliği ile uğraşmak, tüpüm bitti diye kaygımız olmayacak. Rahatlık ve temizlik olacak" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.