Tokat

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

15:40 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Tokat'ta Genç Memur-Sen üyeleri, Suriye'de Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

Yeraltı Çarşısı'nda toplanan sendika üyeleri, Türk ve Türkmen bayrakları açarak "Katil Esad Suriye'den defol" ve "Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir" şeklinde slogan attı. 

Genç Memur-Sen İl Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Tuğba Ceylan, Rusya ve Esed'i Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırılardan dolayı kınadı.

Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Ceylan, "Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter" dedi.

Ceylan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gençleri olarak bu katliamlara, Esed'e ve Rusya'ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz. Zalim Rusya, piyonun Esed'i, katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek. Genç Memur-Sen olarak, güç odaklarının uluslararası çıkarlarına, silah tüccarlarının kar hırslarına, zalimlerin kan emici heveslerine karşı masum çocukların, mazlum insanların yanında olmaya, arkasında durmaya devam edeceğiz ve hep birlikte haykıracağız"

Grup, basın açıklamasının ardından tekbir getirerek dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.