Tokat

Onlara hazırladıkları yemekleri ve yazdıkları mektupları gönderdiler

17:35 22 Aralık 2015
Onlara hazırladıkları yemekleri ve yazdıkları mektupları gönderdiler

Tokat'ın Turhal ilçesinde lise öğrencileri, ailelerince hazırlanan yöresel yemekler ile yazdıkları mektupları, bir proje kapsamında Hakkari Geçimli Jandarma Karakolu'nda görev yapan askerlere gönderdi

Tokat'ın Turhal ilçesinde lise öğrencileri, ailelerince hazırlanan yöresel yemekler ile yazdıkları mektupları, yürüttükleri proje kapsamında Hakkari Geçimli Jandarma Karakolu'nda görev yapan askerlere gönderdi.

Turhal Şehit Yüzbaşı Erdal Okul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencileri, tarih öğretmenleri Murat Evcil öncülüğünde gerçekleştirilen "Sılayı Gurbete Anne Şefkatini Kışlaya Taşıyor Projesi" kapsamında Hakkari Geçimli Jandarma Karakolu'nda görev yapan askerlere gönderilmek üzere ailelerine yöresel yiyecekler hazırlattı. Öğrenciler, yiyecekler ile duygularını anlattıkları mektupların bulunduğu kolileri, Hakkari'deki askerlere ulaştırılması amacıyla kargo firmasına teslim etti.

Öğretmen Murat Evcil, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarınca başlatılan ve askerlere manevi destek sağlamanın amaçlandığı proje kapsamında başka bir sınıfta öğrenim gören öğrencilerin daha önce Dağlıca Karakolu'na yöresel ürünlerden oluşan koliler gönderdiklerini söyledi.

Kampanyanın ikincisini düzenlediklerini belirten Evcil, şimdi de Hakkari Geçimli Karakolu'na yörelerine ait yiyecekler gönderdiklerini anlattı. Evcil, kolilerde yörelerine ait yoğurtmaç, kuşburnu pekmezi, köy ekmeği gibi yiyecekler ile öğrencilerin duygularını dile getirdiği mektupların bulunduğunu kaydetti.

- "Biliyoruz bunlara ihtiyacınız yok ama..."

Geçimli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görev yapan askerlere seslenen 9/A sınıfı öğrencilerinden Öykü Annaç ise "Bu projeyi sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermek için yaptık. Biliyoruz, bunlara ihtiyacınız yok ama orada aylarca annenizin yaptığı sıcak yemeklere, ekmeklere hasret kaldınız. Sizlere manevi açıdan destek olmak için bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.