Tokat

Tokat'ta asayiş olayları

19:00 01 Ocak 2016
Tokat'ta asayiş olayları

Tokat'ın Turhal ilçesinde kilidini kırdıkları markette ve camını kırdıkları manavda hırsızlık yapan 6 kişi tutuklandı.

Turhal'da, kilidini kırdıkları markette ve camını kırdıkları manavda hırsızlık yapan 6 kişi tutuklandı.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Recep Biçer'e ait markete gelen kask ve maskeli 2 kişi, kapının kilidini kırarak içeri girdi. Marketten gıda maddeleri, sigara, jeton, dizüstü bilgisayar ve 100 lira alan zanlılar, iş yerindeki sadaka kutusunu da alıp, ayakkabı boyası ile pencereye "hoşgeldin hırsız" yazarak kaçtı.

İş yerini açtığında hırsızlık olayını fark eden Biçer, durumu polis ekiplerine bildirdi. İş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, zanlıların daha önceden çeşitli suçlardan kayıtları olan İ.Y. (16) ve A.A.P. (17) olduğunu tespit etti.  İ.Y. ve A.A.P tutuklandı. 

İlçede yaşanan diğer olayda ise Celal Mahallesi'ndeki bir manavın camını kıran 3 kişi, 220 lira ve bir cep telefonu alarak kaçtı. Manavı açtığında hırsızlık yaşandığını fark eden iş yeri sahibi durumu polise bildirdi. 

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri zanlıların daha önceden suç kaydı bulunan H.Ç (14), B.C.İ (14), O.Ü.D (13) olduğunu belirledi. Zanlılar, ifadelerinde kendilerini R.B'nin (21) yönlendirdiğini belirtti. H.Ç, B.C.İ, O.Ü.D. ve R.B. tutuklandı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.