Tokat

Kaymakam görme engelli gence bilgisayar hediye etti

13:08 30 Ocak 2016
Kaymakam görme engelli gence bilgisayar hediye etti

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, dilekçe ile bilgisayar isteyen görme engelli gence dizüstü bilgisayar hediye etti.

Turhal Sami Baklacı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Kalkan, Turhal Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat ederek bilgisayar istedi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız, engelli gencin isteğine duyarlılık göstererek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sesle komut verilebilen engellilere özel bir dizüstü bilgisayar satın aldırdı.

Alınan bilgisayar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kaya Misafir tarafından görme engelli gence teslim edildi.

Vakıf Müdürü Misafir, gence bilgisayarı iyi günlerde kullanması dileklerinde bulunarak teslim etti.

Kaymakam Yıldız'ın selamlarını da ileten Misafir, "Talep doğrultusunda bu kardeşimize bilgisayar hediye ediyoruz. Biz istiyoruz ki kardeşimiz de teknolojinin imkanlarından faydalansın" dedi.

Aldığı hediye karşısında mutluluğu yüzünden okunan Kalkan ise Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız'a teşekkür etti.

Kaymakam Yıldız'ın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Kalkan, "Ben Kaymakam beyden bilgisayar konusunda yardımcı olmasını istemiştim. O da benim bu isteğimi kırmadı. Devletimize, Kaymakam beye çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kalkan, bilgisayarını derslerinde ve sosyal yaşamında kullanacağını belirtti.

Görme engelli Ahmet Kalkan'ın babası Adem Kalkan ise Kaymakam Yıldız'a teşekkür ederek, "Her zaman devletimize güveniyoruz. Çok şükür devletimizin durumu çok güzel. Vatandaş olarak devletimizden memnunuz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.