Tokat

Tokat'ta lise bahçesindeki istinat duvarı çöktü

14:15 23 Şubat 2016
Tokat'ta lise bahçesindeki istinat duvarı çöktü

Tokat'ta bir lisenin bahçesinde bulunan istinat duvarı yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, Devegörmez Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin otopark olarak kullanılan bahçesindeki yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme meydana geldi.

Kar sularına dayanamadığı için yıkıldığı değerlendirilen duvarın çevresinde belediye ekiplerince güvenlik tedbiri alındı.

Devegörmez Mahalle Muhtarı Osman Saldırıcıer, AA muhabirine, uzun yıllar önce yapılan duvarda yakın bir tarihte açılmalar görüldüğünü söyledi.

Açılmadan dolayı okul idaresince gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Saldırıcıer, "Yazışmalar sonuçlanmadan duvar yıkıldı. Kar sularından çöktüğünü sanıyoruz. Belediyeye bildirdik, çevresinde güvenlik önlemi aldılar. Duvar, belediye tarafından yeniden yapılacak" dedi.

Okulda tapu ve kadastro bölümünde eğitim alan öğrencilerin bazı günlerde duvarın olduğu alanda ölçüm yaptıklarını dile getiren Saldırıcıer, şunları kaydetti:

"Duvarın üst tarafı da kaldırım olarak kullanılıyordu. Vatandaşların o anda geçmeyişi ve alt tarafında öğrenci bulunmaması büyük bir faciayı önledi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.