Tokat

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Yılmaz:

17:28 27 Nisan 2016
Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Yılmaz:

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, "Fabrikalarımızın 2016-2017 yılı üretim dönemine daha sağlıklı hazırlanması için bugünden itibaren mesai sonrası, bir ay boyunca 2 saat ücretsiz çalışma yapacağız." dedi.

Yılmaz, sendika binasında yaptığı açıklamada, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayan Turhal Şeker ile Makine fabrikalarında kalifiye eleman eksikliği dolayısıyla bir ay boyunca mesai saatleri sonrasında ücretsiz olarak fazladan 2 saat çalışacaklarını belirtti.

Şeker sektöründeki olumsuzluklara, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve hat safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını ve bunun fabrikalarının bacasının tütmesi için fedakarlık olduğunu anlatan Yılmaz, "Bu fedakarlıktan dolayı tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Sesimize tüm idarecilerimizin kulak vermesini ve bir an önce yetişmiş geçici işçilerimize kadro verilip tekrar eleman alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şeker fabrikası makinistlik bölümü bakım onarım ustası Doğan Songur, revizyon çalışması yaptıklarını belirterek, "Kalifiye eleman noksanlığından dolayı işlerimiz yetişmiyor. Bu nedenle de 17.30'da işten çıkmamız gerekirken çıkmıyoruz. Sendikamızın aldığı kararla saat 19.30'a kadar işimize devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.