Tokat

Turhal'da uyuşturucu operasyonu

16:26 12 Mayıs 2016
Turhal'da uyuşturucu operasyonu

Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Turhal’da E.E’nin uyuşturucu getireceği bilgisini alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek, şüphelinin kullandığı aracı durdurdu. Araçta bulunan E.E. (47), T.V. (27) ve M.Y'nin (19) bulunduğunu gören polis, yaptığı aramada araç içerisinde paspas üzerinde 20 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Polisin E.E’nin evinde yaptığı aramada ise aynı özellikte 258 adet uyuşturucu hap, tütün ve esrar karışımları, uyuşturucu bitkiler ele geçirdi. Ayrıca yapılan araştırmada hapların bir kısmının M.G'ye (40) satıldığı tespit edildi. M.G’nin evinde yapılan aramada ise çeşitli miktarlarda Hint keneviri tohumu, esrar maddesi ile bir adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet mermi ele geçirildi.

Öte yandan, S.U'nun (31) Turhal Cumhuriyet Mahallesi'nde uyuşturucu sattığı ihbarını alan polis, S.U’yu kısa sürede buldu. Yapılan üst aramasında şeffaf poşet içerisinde pembe renkli 14 adet hap ve 11 gram ağırlığında uyuşturucu bitki ele geçirildi.

Polis ele geçiren maddelerin tamamına el koyarken, bu ürünleri sattığı tespit edilen söz konusu şahıslar, "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile 6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan E.E, T.V, M.Y ve S.U. mahkemece tutuklanırken, M.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.