Tokat

Turhal'da öğrenme şenliği yapıldı

15:13 30 Mayıs 2016
Turhal'da öğrenme şenliği yapıldı

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alparslan Ortaokulu'nda düzenlenen şenlikte ebru çalışmaları, boyama etkinliği, kağıt katlama sanatı, TÜBİTAK projeleri, geleneksel çocuk oyunları, şeker ve tansiyon ölçümleri ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli tanıtımlar yapıldı.

Okul bahçesindeki tören Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve protokol üyeleri açılan stantları birlikte gezdiler. Şenlikte öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri, güreş ve taekwondo gösterileri sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada, "Öğrenme şenliği bakanlığımızın emirleri doğrultusunda Türkiye'deki bütün il ve ilçelerde yapılan ve hayat boyu öğrenmenin devam ettiğinin ve bununla ilgili eserlerin sergilenmesinin ve yeni öğrenmelerin nasıl gerçekleştiğini anlatmak üzere tertip edilmiş şenliklerdir. İlçemizde de geçen yıl yaptık. Bu sene yine kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla güzel bir öğrenme şenliği gerçekleştirdik. Milli eğitim dışında 18 kurumumuz şenliklere katılarak kendi kurumlarıyla ilgili tanıtıcı bilgileri paylaştılar. Kendi okullarımızdan özellikle 4006 TÜBİTAK projesine katılan katılımcılara birer numune sergiledik. Şenlik çok güzel oldu." dedi.

Etkinliğe, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.