Tokat

Camilerde ramazan temizliği

11:37 31 Mayıs 2016
Camilerde ramazan temizliği

Turhal Belediyesi tarafından ilçedeki camilerde ramazan ayı öncesinde temizlik yapılıyor.

Temizlik aracı ile günde 3 veya 4 cami temizleniyor.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldığını söyledi.

Müslümanların ramazan ayında camilere akın ettiğini dile getiren Bekler, "Teravih namazlarında çok büyük kalabalıklar camilerde toplanıyor. Genellikle cami görevlileri ramazan ayından önce camileri temizliyorlardı ancak biz bu işi belediye olarak üstlendik. Seçimlerden önce de böyle bir vaadimiz vardı. Ramazan başlamadan Turhal'daki bütün camileri temizleyeceğiz." dedi.

Camileri temizleme işlemine birkaç gün önce başladıklarını anlatan Bekler, şunları kaydetti:

"Turhal merkezde 40 civarında cami bulunuyor. Köylerdekilerle 50'nin üzerinde cami var. Önceliği merkeze vereceğiz. Ramazan ayı başlayana kadar merkezdeki bütün camileri temizleyeceğiz. Alınan temizlik aracı buharla çalışıyor, halıları basınçlı buharla temizliyor, bir saat sonra da halılar kendiliğinden kuruyor. Bu şekilde halıları toplamaya gerek kalmıyor."

Bekler, vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayarak, "En güzel takdiri de cami görevlilerinden, müftülüğümüzün personelinden, cami derneklerinden alıyoruz. Vatandaşlarımız da çalışmayı gördüğü zaman bize teşekkürlerini ifade ediyor. Özellikle cemevilerinden 'başkanım cemevlerini de temizleyecek misiniz' diyorlar. Aslında biz bunu da planlamıştık ancak ramazana yetişmesi için önceliği camilere vermiştik. Turhal'da 5 resmi, 3 de gayri resmi olmak üzere 8 cemevimiz var. Camilerin temizliği bittikten sonra cemevlerini de temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.