Tokat

Tokat'ta çiftçilere fidan dağıtımı yapıldı

13:52 16 Haziran 2016
Tokat'ta çiftçilere fidan dağıtımı yapıldı

Tokat'ta çiftçilere fidan dağıtıldı.

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen İl Özel İdaresi Ar-Ge projeleri kapsamında desteklenen proje kapsamında üretcilere asma, karadut fidanı, adaçayı ve goji berry fidesi dağıtıldı.

Vali Cevdet Can, GOÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Uygulama Alanında gerçekleştirilen törende, Tokat’ta en mutlu olduğu konuların başında üniversiteyle olan işbirliğinin geldiğini söyledi.

Ziraat Fakültesi'nin 30 yıldır Tokat'ta bulunduğuna dikkat çeken Can, "Tarımla alakalı da yaklaşık 1 senedir ilçelerimizi dolaştık. İlçelerimizin gelişmesi için konular belirleyerek çiftçilerimizi bilinçlendirdik. Artık çiftçilerimiz daha bilinçli çalışmalar yapıyorlar. Ben inanıyorum ki Tokat ilerleyen yıllarda kendi ihracatını kendi yapan il olacak." dedi.

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, fide dağıtımını önemsediklerini dile getirerek "Ziraat Fakültemizdeki hocalarımız bilgi birikimlerini çiftçilerimizle paylaştıkça Tokatımız başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemize yapılan çalışmaların katkısı daha fazla olacaktır. Bugün dağıtacağımız fideler ve fidanlar çiftçimizin eline ulaştığında yeni yatırım alanları oluştuğunda bizlerde buna vesile olduğumuz için huzurlu olacağız." diye konuştu.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rüstem Cangi ise "2011 yılından bu güne kadar değişik projeler kapsamında 5. kez fidan ve fide dağıtımı törenimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün üç farklı proje kapsamında Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizin üretmiş olduğu fidan ve fideleri temsili olarak üreticilerimizle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından asma, karadut fidanı, adaçayı ve goji berry fidesi üreticilere dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.