Tokat

Tokat'taki gıda zehirlenmesi şüphesi

09:59 17 Haziran 2016
Tokat'taki gıda zehirlenmesi şüphesi

Tokat Belediyesince 3 gün önce verilen iftar sonrasında rahatsızlanarak hastanelere başvuran yaklaşık 150 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran'da Ali Paşa ve Hocaahmet Mahallesi sakinleriyle Gaziosmanpaşa Ortaokulu bahçesinde mahalle iftarı gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Sosyal tesislerde 3 bin kişiye yemek pişirilerek ikram edildiği, mahalle iftarı sonrasında önceki gün ve dün yaklaşık 150 vatandaşın karın ağrısı, ishal ve istifra belirtileriyle hastanelere başvurdukları aktarılan açıklamada, sağlık yetkililerinden alınan bilgilere göre şikayetlerin sıvı kaybı kaynaklı halsizlik ve karın ağrısı belirtilerinden oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, hastaların sıvı kaybını giderici serum tedavisi uygulanarak taburcu edildiği belirtilerek, olayın ortaya çıkmasından sonra İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Tokat Gıda Kontrol Laboratuvarı yetkililerince belediye sosyal tesislerinde pişirilen ve saklanan tüm gıda ürünlerinden gerekli numunelerin alınarak olaya sebebiyet verebilecek nedenlerin araştırılmaya başlandığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Araştırmanın sonucunu alana kadar mahalle iftarlarına bir süre ara vermeyi uygun görmüş bulunmaktayız. Halkımıza ikram edilen yemekler, belediye sosyal tesislerinde tecrübeli aşçılarımız tarafından kendi imkanlarımızla hijyen koşullarında pişirilmektedir. Pişirilen yemekler halkımıza kapalı ikram edilmektedir. Yemekte ikram edilen su, kapalı bardak usulü sunulmaktadır. Bu yıl ile birlikte üç yıldır Tokat halkımızla mahalle iftarlarını sürdürmekteyiz. Şu ana kadar yaklaşık 80 bin kişiye yemek ikram edilmiş ve herhangi bir problemle karşılaşılmamıştır.

Halkımızın sağlığını korumak, bizler için her şeyin üzerindedir. Kardeşlik ve komşuluk hukukumuzu geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz mahalle iftarımızda böyle bir olayla karşılaşmamızdan dolayı belediye olarak büyük üzüntü duymaktayız. Olaydan etkilenen değerli Tokatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, herhangi bir ciddi vaka olmamasının en büyük tesellimiz olduğunu belirtir, hayırlı ramazanlar dileriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.