Tokat

Demokrasi şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

14:19 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederken, İstanbul'da tankın altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Kısa'nın (28) cenazesi, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde defnedildi.

Zile Devlet Hastanesi morgundan alınan Kısa'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, Hükümet Konağı önünde hazırlanan alana konuldu. Burada kılınan cenaze namazının adından, Kısa'nın cenazesi Yıldıztepe köyünde toprağa verildi.

Kısa'nın eşi Hülya Kısa, gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin tankın altında kalarak vefat ettiğini belirtti.

Eşinin İstanbul'da işçi olarak çalıştığını anlatan Hülya Kısa, "Ciğerim yanıyor, çocuğum öksüz kaldı. Evladım öksüz kaldı, başkaları kalmasın. Ocağım söndü benim, vatan sağ olsun. Şehit verdim, ne diyeyim." ifadesini kulandı.

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Hülya Kısa'ya taziyelerini iletti.

Yakınları, Kısa'nın 2 yaşındaki kızı Nisa'yı tabutun başına getirdi. Hülya Kısa, "Aşkım, sana ben doyamadım, aldılar elimden." diye gözyaşı döktü.

Amca Bedrettin Kısa da gazetecilere, darbe girişiminde bulunulduğu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondan "Sokaklara çıkın" çağrısı üzerine, yeğeninin de sokağa çıktığını belirtti.

O sırada bölgeden tanklar geçtiğini anlatan Kısa, "Tank bir kadını eziyor. Kadını ezdiği sırada, bu çocuk kendini feda ediyor, kadını ezmeyin diye. O sırada kaçmak istiyor, kaçamıyor. Gömleği palete takılıyor. Takıldığı an kendini atmak istiyor ama palet altına alarak eziyor." dedi.

Cenaze törenine Kısa'nın ailesi ve yakınları ile Tokat Valisi Cevdet Can, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Kaymakam Ermiş ile vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.