Tokat

Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

20:21 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Koç, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memuru Koç'un Türk bayrağına sarılı cenazesi karayoluyla Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyüne getirildi. Şehit Koç'un cenazesi meslektaşlarının omzunda hazırlanan alana taşındı.

Acılı anne Nejla Koç, "Kalleşler gülmesin bunu böyle bilsin. Ağlamıyorum, ne mutlu bana. Ne mutlu Türk'üm diyene. Bayrağa sardım getirdim. Yavrumu götürmeyin bir daha kucaklayayım. İlk görev şapkası bu, giderken de bunu mezar taşına takacağım. Köylü duyun sakın bu şapkayı almayın, çürüsün. Yavrum çürüyecek ya bu da orada çürüsün." diye feryat etti.

Şehidin nişanlısı Gizem Kaan ise Koç ile çektirdiği fotoğrafı elinde tutarak, "Aşkım elimde. Aşkım" diye gözyaşı döktü.

Bir süre meslektaşlarının omzunda taşınan şehit Koç'un cenazesi İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.