Tokat

Van'daki terör saldırısı

19:09 03 Eylül 2016
Van'daki terör saldırısı

Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Enes Pelit'in Tokat'ın Turhal ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Uzman Çavuş Pelit'in şehadet haberi, Kayacık Mahallesi'de yaşayan anne Hacer ve babası Ahmet Pelit'e, Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Erhan Turgut ve Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler tarafından iletildi.

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan Pelit ailesi, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, Turhal Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Ailenin yakınları ve komşuları acı haber üzerine şehidin babaevine geldi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada Uzman Çavuş Enes Pelit'in şehit olduğunu belirterek, "Askerliğini denizci olarak yapmış. Daha sonra uzman çavuş olarak, Kayseri Komando Birliği'nde göreve başlamış. Bugünkü çatışmalarda şehit düşmüştür." dedi.

Bekler, şehidin cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Kesikbaş Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verileceğini kaydetti.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Enes Pelit'in 2 kardeşi bulunduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.