Tokat

Hakkari'deki terör saldırısı

16:37 04 Eylül 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in cenazesi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.

Çukurca'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz ile Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in cenazeleri, Hakkari'deki törenin ardından askeri uçakla Tokat'a getirildi.

Şehit Yavuz ve Pelit'in Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Bu sırada Pelit'in babası Ahmet Pelit, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Baba Pelit, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Daha sonra şehitlerden Yavuz'un cenazesi Zile ilçesine, Pelit'in cenazesi ise karayoluyla Turhal ilçesine götürüldü.

Pelit'in naaşı, Turhal Belediyesi önünde hazırlanan alana konuldu. Burada anne Hacer, babası Ahmet Pelit ile kardeşleri ve akrabaları uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Ahmet Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Pelit'in cenazesi, Kayacık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.