Tokat

Çukurca şehidinin ailesinin hüzünlü bayramı

11:12 11 Eylül 2016
Çukurca şehidinin ailesinin hüzünlü bayramı

EKBER TÜRKOĞLU - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in, Tokat'ın Turhal ilçesindeki babaevinde onsuz geçecek ilk bayramın üzüntüsü hakim.

Bir hafta önce Çukurca'da şehit düşen Pelit'in, Turhal ilçesi Kayacık Mahallesi'ndeki babaevine gelen yakınları ve dostları, aileyi yalnız bırakmıyor.

Şehidin babası Ahmet Pelit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 8 ay önce uzman onbaşı olduğunu söyledi.

Oğlunun şehadet haberini yetkililerin verdiğini belirten Pelit, "Kaymakamımız, komutanımız ve belediye başkanımız oğlumun şehit olduğunu söyledi. Bana haber verilince biraz sesli ağladım, 'acaba Rabbime isyan mı ettim?' diye düşündüm. İnşallah Rabbim isyandan değil, sabredenlerden sayar. Allah razı olsun, çok ilgi alaka gördük." dedi.

Oğlu ile son olarak şehit olmadan 3 gün önce konuştuğunu anlatan acılı baba, "Oğlum 'operasyona çıkıyoruz' dedi. 'Ölümden korkmuyorum sakat kalmaktan korkuyorum' derdi." ifadesini kullandı.

Evladının vatan uğruna şehit düştüğünü belirten Pelit, "Ben bayram gelmeden kurbanımı kestim. Sadece bunu söyleyebilirim. Şehit olduktan sonra bir yakınımız bana gelerek, oğlumu rüyasında gördüğünü, cennette düğün yaptığını söyledi." diye konuştu.

Anne Hacer Pelit ise oğluyla operasyon için helikoptere bineceği sırada konuştuğunu anlatarak, "Ben sonra bir daha aradım, 'Anne yavaş konuş, operasyondayım. Karakola indiğimde ben seni ararım' dedi. Memleketine ramazanda gelmişti. Balıkesir'den araba almış. 'Anne geliyorum, oruçluyum, sac kapama yap' dedi. 'Sen seferisin' dedik ama yine orucunu bozmadı. Aldığı otomobile 15 gün bindi." ifadelerini kullandı.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler de her zaman ailenin yanında olacaklarını vurgulayarak, "Şehidimizin ismini mahallede açacağımız Kur'an kursuna vereceğiz. Belediye Meclisimizin alacağı kararla caddeye de ismini vereceğiz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.