Tokat

FETÖ'nün "Türkiye polis imamı"nın yurt dışına kaçtığı belirlendi

15:03 17 Ekim 2016
FETÖ'nün "Türkiye polis imamı"nın yurt dışına kaçtığı belirlendi

Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün "Türkiye polis imamı" olduğu belirtilen "Cemal" kod adlı T.S'nin yurt dışına kaçtığının belirlendiği, bu kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, örgütün polis yapılanmasına yönelik soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadelerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, "Şüphelilerin beyanı üzerine Kırıkkale'de mühendis olarak görev yapan 'Cemal' kod adlı T.S'nin Türkiye polis imamı olduğu ve şahsın 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kalkışmadan sonra 30 Temmuz tarihinde Esenboğa Havalimanı'nı kullanarak yurt dışına çıktığının tespit edilmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünde T.S'den önce "Türkiye polis imamı" olan gazeteci S.S hakkında da yurt dışına çıktığının tespit edilmesi üzerine yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi.

Bir süre önce Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı örgütün üst düzey yöneticiliğini yaptığı öne sürülen 13 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararları çıkartmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.