Tokat

Cumhuriyet 93 yaşında

13:38 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Tokat'ın Turhal, Reşadiye ve Erbaa ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenle kutlandı.

İlçe stadyumunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Turhal Kaymakam Vekili Serhat Öcal ve Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Vekili Serhat Öcal yaptı.

Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını belirten Öcal, "Bilindiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırılmış ve bu zafer cumhuriyetle taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktası olmuştur. Cumhuriyet rejimi demokratik, laik, sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağını oluşturmuştur." diye konuştu.

Törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Seçkin Pekşen, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, İlçe Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Reşadiye

İlçe Kaymakamı Faruk Erdem'in makamında kutlamaları kabul etti.

Tören hava muhalefeti nedeniyle Reşadiye Gençlik Merkezi Müdürlüğü Spor Salonu'nda devam etti.

Erdem ve Belediye Başkanı Cemil Kılıç törene katılanların bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdem yaptı.

-Erbaa

Erbaa'da hava muhalefeti nedeniyle program Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür merkezinde düzenlendi.

Kaymakam Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Nayil Gözütok, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Demir yaptı.

Şiirlerin okunduğu programda kahramanlık türküleri, günün anlam ve önemi ile ilgili şiir resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program resmi geçit töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.