Tokat

Turhallı gençler Avrupa'ya gidecek

11:46 03 Kasım 2016
Turhallı gençler Avrupa'ya gidecek

Turhal İlçe Özel İdare Müdürlüğünce yürütülen Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında ilçedeki 30 gencin Yunanistan (Atina), Gürcistan (Ozurgeti), Makedonya (Kavadarci-Struga) ve İsveç'e (Helsinborg) gideceği bildirildi.

İlçe Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında sundukları projelerin onaylandığını belirtti.

Yaptıkları proje başvurularının onaylanmasıyla Türkiye’de ilk defa bir Özel İdare Müdürlüğünün Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde akredite edilmiş olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Özel İdare Müdürlüğü olarak hizmet alanımızın sadece alt yapı hizmetleri olmadığının bilincindeyiz. İlçe merkezimizde ve kırsalında yaşayan dezavantajlı gençlerimizi Avrupa fırsatları ile tanıştırmak için projelerimizi hazırladık ve Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunduk. Projelerimizin kabulü neticesinde Turhalımızdan 30 gencimiz hiçbir ücret ödemeden yurt dışına gidebilecek ve Avrupa Gönüllü Hizmeti’nden faydalanabilecekler."

Proje koordinatörü Hakan Meriç de Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi'nin gençlere Avrupa’da 2 hafta ile 12 ay arasında gönüllü hizmetlerde bulunarak kalma imkanı sağladığını belirtti.

Kabul edilen projeler kapsamında 18-30 yaş arasındaki koşullara uyan 30 gencin Yunanistan (Atina), Gürcistan (Ozurgeti), Makedonya (Kavadarci-Struga) ve İsveç'e (Helsinborg) gönderileceği, ayrıntılı bilginin İlçe Özel İdaresinden ayınabileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.