Tokat

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

14:21 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkan Havva Sabuncuoğlu, "Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir." dedi.

Sabuncuoğlu, partisinin il başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında, kadınların büyük zulümlerle karşı karşıya kaldığını, ancak mücadeleyi bırakmadığını söyledi.

Kadına şiddetin durdurulması için toplumun her kesimine görev düştüğünü belirten Sabuncuoğlu şunları kaydetti:

"Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda, başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. Hak ve adalet gibi özümüzde bulunan değerler toplum tarafından güvence altına alındığında bizler şiddete karşı amacımıza ulaşmış olacağız. Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir.

Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde; eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.