Tokat

FETÖ, MEB yapılanmasında Türkiye'yi bölgelere ayırmış

11:12 18 Şubat 2017
FETÖ, MEB yapılanmasında Türkiye'yi bölgelere ayırmış

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapılanması ortaya çıkartılıyor.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan örgütün "MEB il ablası" İ.B, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

İ.B, savcılıktaki ifadesinde, örgüt ile 2007'de tanıştığını belirterek, "2007 yılında gittiğim grupta hep çalışan bayanlar vardı. Her cumartesi günü evlerimizde toplanıp sohbet ediyorduk. Bu dönem Fetullah Gülen'in CD'leri izletilmiyordu. İlerleyen aşamalarda kısa kısa videolar izletmeye başladılar." dedi.

Örgüte burs da verdiğini anlatan İ.B, verilen bursların nereye harcandığını bilmediğini söyledi. 2012'de Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği Karşıyaka temsilciliğini A.K, F.K. ve H.K'nın yanı sıra 5-6 kişi ile kurduklarını bildiren İ.B, yapılanmanın kendisini deşifre etmemek adına tüm birimlerin birbirinden habersiz çalıştığını kaydetti.

İ.B, örgütün MEB yapılanmasında bir Türkiye imamı bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Benim bildiğim Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye imamı Sait'tir. Türkiye'nin 7 bölgeye ayrıldığını biliyorum. Bu ayrılma siyasi haritalarda belirtilen şekille olmayıp belirlenen merkezlere çevre illerin yakınlığıyla ilgilidir. Örgüt yapılanmasında evler bölgelere, bölgeler büyük bölgelere, büyük bölgeler illere, iller ise bağlı bulundukları bölüme bağlıdır. Ankara'da ise durum böyle değildir. Orada büyük bölgeler ile il arasına eyaletler girer. Toplantılar temsil hiyerarşisine göre sıklık arz eder. İl imamı 15 günde bir Ankara'ya giderdi. Ben ise 1,5 veya 2 ayda bir giderdim."

Bölgeler arası koordinasyonu ünite abisi veya ablasının sağladığını belirten İ.B, "17/25 Aralık sonrası bölge imamı, soyadını bilmediğim N. bana gelerek, Bank Asya'ya para yatırmamı aksi halde yurt dışındaki hizmetlerin aksayacağını, oradaki öğretmen ve öğrencilerin zor durumda kalacağını söyledi. Ben de Bank Asya'ya 20 bin lira yatırdım. 2 ay sonra da geri çektim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.