Tokat

İş yeri hayaline KOSGEB ile ulaştı

11:23 08 Mart 2017
İş yeri hayaline KOSGEB ile ulaştı

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Fatma Coşkun, çalışma hayaline Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı krediyle açtığı iş yeri ile ulaştı.

Kendi işini kurmanın hayaliyle yaşayan Fatma Coşkun (32), geçen yıl kursa katılarak girişimcilik belgesi aldı. Hazırladığı projeyle KOSGEB'e başvuran Coşkun, 50 bin lira hibe almaya hak kazandı.

Coşkun, aldığı kredi ile giysi ve çeşitli eşyalara kişiye özel baskı yapan iş yeri açarak hayaline kavuştu.

Fatma Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hep çalışmak istediğini ancak çocukları küçükken bunu yapamadığını söyledi.

Çocukları büyüyüp okula gidince ne yapabileceğini düşündüğünü belirten Coşkun, kendi işinin patronu olmak isteğini dile getirdi.

Turhal'da kendisine uygun bir iş bulamadığına işaret eden Coşkun, "Bunun üzerine önce girişimcilik kursuna katıldım. Oradaki hocamızın yönlendirmeleri benim bu işi açmamı sağladı. KOSGEB'den 50 bin lira geri dönüşümsüz hibe kredi aldım. KOSGEB olmasaydı zaten iş yerini açamazdım." dedi.

Eşinin de kendisine yardım ettiğini, iş yerinde destek olduğunu anlatan Coşkun, şunları söyledi:

"Projeme güveniyordum. O yüzden hiç endişem yoktu. Kadınlar kendilerini evde köreltmesin. Eğer istekleri varsa ki bence olmalı, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kendilerine göre bir iş yeri açmalarını tavsiye ederim. Zaten devletimiz de bayanları bu konuda çok destekliyor. Korkmadan, endişesiz şekilde böyle bir işe başvurmalarını isterim."

- Yurt dışına da gönderiyor

İş yerinde lazer kesim ve kişiye özel baskı üzerine çalıştığını bildiren Coşkun, tişört, kupa baskı, telefon kılıfı gibi eşyalara istenilen resim ve şekilleri yaptıklarını anlattı.

Ürettiği eşyaları il dışına da gönderdiklerine dikkati çeken Coşkun, "Sosyal medyadan da ürünlerimizi sergiliyoruz. Amasya, Yozgat, İstanbul gibi pek çok ilden isteyenlere gönderiyoruz. Yurt dışından bile talep geldi. Sosyal medya üzerinden sipariş verdiler. Son olarak Hollanda'ya gönderdik." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.