Tokat

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

15:28 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Tokat'ın Turhal, Erbaa ve Yeşilyurt ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Turhal'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Turhal Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, "18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan da öte inanç, azim ve yiğitçe örülmüş bir destanın tarihidir." dedi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde devam eden programda, Şehit Erdal Okul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.

Törene, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Demirel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.

- Erbaa

Erbaa Şehitliği'nde düzenlenen programa, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkan Vekili Bülent Uzun, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Koray Sartekin, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Nayil Gözütok, ilçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Tahsin Çimen, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Çelenklerin konulmasıyla başlayan program ,saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma, anı özel defterinin imzalanması ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle son buldu.

-Yeşilyurt

Yeşilyurt'ta Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu.

Programa, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Recep Koşal , Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemlı Astsubay Başçavuş Raif Büyükbağcı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.