Tokat

"Onbeşliler" Çanakkale'ye uğurlandı

10:31 25 Mart 2017
"Onbeşliler" Çanakkale'ye uğurlandı

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Kınali Ali" memleketi Tokat'tan 15 yaşındaki 54 çocuk, Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, Turhal Belediyesinin organizasyonuyla Çanakkale'ye uğurlandı.

Belediye tarafından Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde "18 Mart Çanakkale Zaferini Anma ve Onbeşlileri Uğurlama" programı düzenlendi.

Çanakkale'ye gidecek olan ve dönemin askeri kıyafetlerini giyen eli kınalı 15 yaşındaki 54 çocuk için düzenlenen etkinlikte ilçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından dua edildi.

Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, burada yaptığı konuşmada, ilk olarak 2015 yılında Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla 15 yaşındaki çocukları askeri kıyafet giydirerek Çanakkale'ye uğurladıklarını söyledi.

Bu yıl programın üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Bekler, "Bu yıl 2002 doğumluları yolcu ediyoruz. İlk kafilemiz yola çıkıyor. Allah yollarını açık etsin. Yarın Bursa'da olacak, sonra Çanakkale şehitliklerine gidecekler. Böylece hem Osmanlıyı kuran şehri tanıyacaklar hem Osmanlıyı savunan şehri görecekler hem de dedelerini ziyaret etmiş olacaklar." diye konuştu.

Çanakkale'ye gidecek çocuklardan Mahmut Hami Öz de heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Atalarımızın şehit olduğu topraklara o günkü elbiselerle gidiyoruz. Bu elbiseyi giydiğim, bu anı yaşadığım için onurluyum, gururluyum." ifadesini kullandı.

Programın ardından çocuklar, otobüslere binerek Çanakkale'ye uğurlandı.

Programa Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk ile Çanakkale'ye gidecek çocukların aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.