Tokat

Tokat'ta fidan dikme etkinliği

17:32 30 Mart 2017
Tokat'ta fidan dikme etkinliği

Turhal ilçesinde bin 500 çam fidanı dikildi.

Şehir mezarlığında düzenlenen törende konuşan Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Orman Haftası'nın sadece ağaç dikmek anlamına gelmediğini ifade etti.

Üçer, "Bunu çevre bilincinin hatırlanması ve özellikle çocuklarımıza öğretilmesi için bir vesile, bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım. Bizler ağaçlandırmanın önemini biliyoruz. Gelecek nesillerin bu konuya hazırlanmaları, bu konuda bilinçlendirilmeleri ve ağaç, doğa sevgisiyle birlikte yetiştirilmeleri gerekiyor." dedi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise sadece son 3 yılda Turhal'a 280 bin lale, 450 bin yazlık kışlık çiçek fidesi, 20 bin gül, mezarlık, park ve bahçelere ise 50 bin fidan diktiklerini söyledi.

Bekler, "Bugün de bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Turhal'ımız zaten yeşil bir yer. Adı da zaten Yeşil Turhal'dı, daha yeşil bir Turhal'ı sizlerle buluşturmak için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Kendisininde dikili bir fidanı olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen ilkokul öğrencisi Mustafa Özsoy, "Bence daha yeşil bir dünya için herkes fidan dikmeli." ifadelerini kullandı.

Törene protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.