Tokat

Kursiyerlerini aranan eleman yapan proje

11:01 06 Mayıs 2017
Kursiyerlerini aranan eleman yapan proje

Turhal Belediyesince Kayıtlı İstihdamın Teşviki 2. Hibe Programı çerçevesinde "Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme" projesini tamamlayacak kursiyerler, 4 farklı türde kaynakçı belgesi alma hakkına kavuşacak.

Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteğiyle AB hibe fonlarından yararlanmak için bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projeye 6 ay önce başladıklarını belirten Bekler, "Önce sanayinin hangi alanda ihtiyacı olduğunu tespit etmek için çalışmalar yaptık. Makine sektörünün kaynakçı sıkıntısı çektiğini gördük. Bunun üzerine tamamı hibe olan 300 bin 653 avro bedelli kaynakçılık üzerine proje hazırladık." dedi.

Projelere 150 kişinin katıldığını bildiren Bekler, kursiyerlere oksijen, argon, gazaltı ve elektrot kaynağı yapma eğitimi verildiğini anlattı.

Proje kapsamında belediyenin makine ikmal müdürlüğü bünyesinde Sanayi Sektörüne Kaynakçı Yetiştirme Merkezi kurduklarını dile getiren Bekler, şöyle devam etti

"Projemiz 6 ay daha sürecek. 2 bin 300 saat eğitim alacak kursiyerler haftada 4 gün eğitim görüyor, günlük 8 avro da ücret alıyor. Kursumuzun uygulama eğitimi sona erdi. Artık sınıflarda vatandaş ve müşteri ile ilgili iletişim eğitimi alacaklar. Eğitimin ardından Turhal Makine Fabrikası ile bazı iş yerlerinde staj yapacaklar. Sonra da başarılı olan kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazanacak. Bu kursiyerlerimizi sanayicilerle buluşturacağız. Tamamına yakınının iş bulacağına inanıyorum. Kursiyerlerimiz 4 çeşit kaynak eğitimi aldığı için aranan eleman olacaklar."

Bekler, düzenlediklerini kursun dışında Türkiye'de 4 belgeyi bir anda veren bir eğitim duymadığını, bu alanda da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, kurs bitiminde yapılacak sınavda ilk 5'e girecek kursiyerleri 5 günlük Almanya gezisine göndereceklerini söyledi.

Kursiyerlerden Hasan Ağıl da kaynakçılık mesleğini sevdiğini dile getirerek, "Belediyemizin anons etmesi ile projeden haberdar olup kursa yazıldık. Günde 5 saat eğitim alıyoruz. Alacağımız 4 belge ile kolayca iş bulabileceğiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.