Tokat

Engelliler Haftası

19:21 15 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Turhal Kaymakamlığı, Turhal Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından "Engelsiz eğitim, engelsiz dünya" adı altında etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi'nden mehter eşliğinde yürüyüşe geçen engelliler ve öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler.

Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, ablasının da engelli bir kızı olduğunu belirterek, "Sizlerin yaşadığı sıkıntıları yakinen bilen bir aileyiz. Özellikle annelerimize haftada bir gün olsun, iki gün olsun, bir kaç saat olsun onların en azından bir çarşı pazara gidebilmeleri, en azından bir komşu ziyareti, yakın akraba ziyareti yapabilmeleri için bir zaman vermemiz gerekiyor. Bu zaman zarfında da engelli çocuklarımızın eğitim kurumlarımızda vakit geçirmelerini ve kendilerini yetişmelerini sağlayıcı etkinliklere katılmalarını istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız da devam edecek." dedi.

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ortopedik ve görme engelli öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri, dans gösterileri ve çeşitli şarkılar seslendirildi. Etkinlikte engelliler gönüllerinde eğlenirlerken renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkinliklere, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yücel Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, engelliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.