Tokat

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

20:24 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tokat'ın Almus ve Erbaa ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Almus Kaymakamı Hamza İnam, Almus Hükümet Konağı önünde 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması esnasında Anadolu Ajansı muhabirlerinin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir serginin açılışını yaptı.

Sergi açılışına, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Alki Özdemir, ilçe protokolü ve Almus ilçesinde yaz kampında bulunan 165 öğrenci, 25 öğrenci lideri ve vatandaşlar katıldı.


- Erbaa

Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen polis memuru Birol Yavuz'un ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Karacan, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Garnizon Komutan Vekili Astsubay Çavuş Onur Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Tahsin Çimen, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte Yavuz'un ailesini ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette ilk olarak İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan Kur'an Kerim okudu.

Kaymakam Karacan, şehit ailesine her zaman devlet olarak yanlarında olduklarını söyledi.

Karacan, bir ihtiyaçları olduğunda muhakkak kendilerine gelmelerini, Türk milleti olarak şehit Birol Yavuz ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek onlar için yapacaklarının yetersiz kalacağını ifade etti.

Şehidin kayınpederi Mehmet Ali Aydın ise, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.