Tokat

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:55 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Tokat, Sinop, Kastamonu ve Amasya'da "Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Tokat'ta yürüyüş, Köprübaşı mevkisinde Gaziosmanpaşa Stadı önünden başladı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlara mehter takımı eşlik etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan attı, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) lanetledi.

Yürüyüşe Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, MHP İl Başkanı Onur Çalışkan ile sendika ve dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- Sinop

Sinop'ta sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüş için eski otogar mevkisinde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü"ne katıldı.

Sinop Off-Road Kulübü ile Motor Sporları Kulübü üyelerinin de destek verdiği yürüyüş boyunca vatandaşlar slogan atarak 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından 150 metre uzunluğunda Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, valilik binası önünde sona erdi.

Yürüyüşe Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu'da yürüyüş, Kışla Parkı mevkisinden başladı. Vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar FETÖ aleyhine slogan attı.

Vatandaşlar, daha sonra "Demokrasi Nöbeti"ne başladı.

- Amasya

Amasya'da İstasyon Köprüsü'nden başlayan yürüyüş, Yavuz Selim Meydanı'nda sona erdi.

Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Yürüyüşe Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.