Tokat

Tokat'ta kaybolan çocuklar

15:55 20 Temmuz 2017
Tokat'ta kaybolan çocuklar

Tokat Valisi Ömer Toraman, Reşadiye ilçesinde 2015 yılında evlerinin önünde oynarken kaybolan komşu çocukları Dursun Kaan Taşcı ve Bayram Erol ile ilgili, "Bu iş, peşi bırakılacak bir iş değil. Kolluk kuvvetleri ile ben konuyu en üst seviyede takip ediyoruz. Er ya da geç bu aydınlatılacaktır." dedi.

Reşadiye Kaymakamlığını ziyaret eden Toraman, kayıp çocuklardan Dursun Kaan'ın babası İbrahim Taşcı ile de görüştü.

Olay meydana geldikten sonra ciddi arama çalışması yapıldığını, imkanların seferber edildiğini ancak bir sonuç alınamadığını belirten Toraman, "Çocuklarımız muhakkak bulunacaktır. O konuda endişeniz olmasın. Benim kanaatim böyle. Aradan hayli zaman geçmiş ama dosya kapanmış değil. Bu, emniyet, jandarma nezdinde açık bir dosya. Konuyla ilgili tarafların hep aklında, masasının üzerinde, hep ön sırada." ifadelerini kullandı.

Bu işin arkasının bırakılmadığını, unutulmadığını vurgulayan Toraman, şunları kaydetti:

"Kesinlikle öyle bir şey aklınıza gelmesin. Bu konuda müsterih olun. Türkiye'de arama kurtarma faaliyetleri de emniyetimizin suç aydınlatması da üst seviyede. Bu tip hadiselerde bazen aradan biraz zaman geçer, olay aydınlanır. Bunda da benzer durum var. Bunu muhakkak aydınlatmamız lazım. Bu iş, peşi bırakılacak bir iş değil. Kolluk kuvvetleri ile ben konuyu en üst seviyede takip ediyoruz. Er ya da geç bu aydınlatılacaktır."

Taşcı da Vali Toraman ve arama ekiplerine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015'te komşu çocukları Dursun Kaan Taşcı (5) ile Bayram Erol'un (8) evlerinin önünde oynarken kaybolmasının ardından uzun süre yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.