Tokat

Yeni Tokat Havalimanı ihalesi sonbaharda

15:38 12 Ağustos 2017
Yeni Tokat Havalimanı ihalesi sonbaharda

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Havalimanı için tüm hazırlıkların tamamlanarak ekim ayı sonu ile aralık ayı başında ihaleye çıkılmasının beklendiğini bildirdi.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni Tokat Havlaimanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yeni Tokat Havalimanın 2017 yatırım programına alındığını belirten Aslan, şunları kaydetti:

"Şu anda alt yapı ihalesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tokat'a gelirken aldığım son bilgi, havalimanına Tokat-Turhal yolundan yapılacak olan bağlantı yolunun BOTAŞ’a ait borulara 45 derece açı ile bulunmaması nedeni ile ÇED raporunda bir olumsuzluk yaşanmış. Yeni projesi hazırlandı. DHİM'den aldığım bilgiye göre bu ay sonu itibarıyla bu işlemler tamamlanmış olacak. Eylül ayında ihale tarihi alacağız. İhale için 90 günlük süre gerekiyor. Tahmini bir süre söyleyecek olursak ekim sonu aralık ayı başında ihale tarihi verilmiş olur."

- Seferlerin sürmesi çalışmaları

Aslan, mevcut havaalanında uçuşların yaz döneminde durmasının sıkıntısını yaşadıklarını, bunu aşmak için de çalıştıklarını ifade etti.

Mevcut havaalanında seferlerin 4 ay sürdüğünü sorasında durdurulduğunu hatırlatan Aslan, şu bilgileri verdi:

"AnadoluJet ve BoraJet ile görüşmeler devam ediyor ama bir noktaya varamadılar. Şu anki havalimanına küçük uçaklar inebiliyor. AnadoluJet veya THY'nin elinde buraya inebilecek uçak yok. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Bey'le de görüştük. Bir an önce AnadoluJet üzerinden uçak kiralamak veya farklı bir yöntemle bu işi çözüp seferleri yeni havalimanı yapılana kadar devam ettirilmesi noktasında görüşmeler devam ediyor. BoraJet ile bir anlaşma yapmak istiyorlar, bizler de takip ediyoruz. Yaz ayında insanların seyahat ettiği bir dönemde, uçak seferlerinin olmaması bizler için çok büyük bir dezavantaj oluşturdu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.