Tokat

Turhal Şeker Fabrikasının pancar alım kampanyası

17:32 18 Eylül 2017
Turhal Şeker Fabrikasının pancar alım kampanyası

Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası'nda, pancar alım kampanyası başladı.

Pancar kantarı alım sahasında düzenlenen törende konuşan Fabrika Müdürü Turan Arslan, 2017 yılı için çiftçilere pancar bedeli olarak 178 milyon 983 bin lira ödeme yapılacağını söyledi.

Bu yılki kampanya dönemi için 9 ziraat bölge şefliğinde, 220 köyde 6 bin 972 çiftçinin 163 bin 230 dekar pancar ekimi yaptığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Ekim sonucunda 830 bin ton A, 2 bin ton C kotası pancar üretimi yapılacaktır. Fabrikamız 2017-2018 yılı üretim kampanyasında işleyeceği pancar miktarı geçen yıla göre yüzde 15 artarak 854 bin ton olacaktır. Bu işlenecek pancarın 60 bin tonu Erzincan Şeker Fabrikası'ndan, 44 bin tonu Yozgat Şeker Fabrikası'ndan gelecektir. Yaklaşık 107 gün sürecek kampanya döneminde 120 bin ton kristal şeker, 34 bin ton melas, 250 bin ton yaş pancar posası üretimi yapılacağı tahmin edilmektedir."

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamında olduğunu anımsatarak, Turhal Şeker Fabrikası'nın kapanmayacağını söyledi.

Göçer, "Asla ve asla bundan daha kötü olmayacak. Daha verimli olacak. Daha çok insan buradan ekmek yiyecek, daha çok çiftçimiz buradan kazanacak, daha çok işçi kardeşimiz de bu fabrikalarda çalışacak. Çünkü tezil ürünleri dediğimiz yan ürünler var. Onlarca ürün üretebiliriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından pancarını ilk teslim eden 7 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.

Yapılan duanın ve kesilen kurbanın ardından pancar alımına başlandı.

Törene Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, Şeker İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, fabrika birim müdürleri, pancar üreticileri ve fabrika çalışanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.