Tokat

Yeşilırmak'ta "gondol sefası" yapılacak

10:52 14 Ekim 2017
Yeşilırmak'ta "gondol sefası" yapılacak

Tokat Belediyesi tarafından yürütülen Kanal Tokat Projesi kapsamında kentin ortasından geçen Yeşilırmak'ın turizme kazandırılması ve gondollarla seyahat edilmesi planlanıyor.

Tokat Belediyesi tarafından kent merkezinden geçen Yeşilırmak'ta, İtfaiye Müdürlüğü Kavşağı'ndan Atatürk Kavşağı'na kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda Kanal Tokat Projesi hayata geçiriliyor.

Bu yıl şubat ayında başlayan projenin tamamlanmasıyla genişliği 10 metre civarında olan kanalda vatandaşların gondol ve kayıklarla seyahat etmesi planlanıyor.

Proje kapsamında ırmakta her 50 metrede iskele, çevresinde restoran ve çocuk oyun alanları ile bisiklet ve yürüyüş yolları da oluşturulacak.

Ayrıca asansörle çıkılabilecek 40 metrelik bir kule yapılarak ziyaretçilere buradan Tokat'ı seyredebilme imkanı sağlanacak.

Irmaktaki goldol ve kayık turlarının bu ay sonuna doğru başlaması, diğer çalışmaların ise gelecek yıl mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor.

- "Venedik'teki gibi gondol turları düzenlenecek"

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehirlerin, içinden geçtiği şehirlere güzellik kattığını söyledi.

Ortasından geçen Yeşilırmak'ın da Tokat için ayrı bir cazibe kaynağı olduğunu belirten Eroğlu, yürüttükleri proje ile ırmağı turizme kazandırmak istediklerini dile getirdi.

Bazı şehirlerdeki ırmaklarda Venedik'teki gibi gondol turları düzenlendiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz de Yeşilırmak üzerinde gondol ve kayıkların yüzdüğü projeyi Tokat'a kazandırmak için yola çıktık. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümde suyu durgunlaştırmak amacıyla lastik savak sistemi uygulandı. Diğer bölemdeki sudan 2,5 metre yüksek olacak bu bölümde gondol ve kayıkları Tokatlıların hizmetine sunuyoruz. Bu bölümde ırmağın sağında ve solunda da su sızmasına karşı önlem aldık. Projemizin çevreye zarar vermesini önlüyoruz."

Projenin yüzde 95 oranında tamamlandığına işaret eden Eroğlu, "Lastik savak sistemi monte edildikten sonra ırmağımızda su tutulmaya başlandı. Gondol ve kayıklarımızın siparişini verdik. İstanbul'da yapılıyor. 15 gün sonra Yeşilırmak'ta 3 goldol ile 3 kayık yüzmeye başlayacak. Sonrasında ihtiyaca göre gondol ve kayık sayısını artıracağız. Peyzaj çalışmalarına ise devam ediyoruz." dedi.

Eroğlu, Yeşilırmak'ta gezintiye çıkacakların tarihi Hıdırlık Köprüsü'nün altından da geçeceklerine dikkati çekerek, bunun turlara farklı bir güzellik katacağını kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.