Tokat

Belde belediye başkanından "yeniden ilçe olma" talebi

19:02 16 Ekim 2017
Belde belediye başkanından "yeniden ilçe olma" talebi

Tokat'ın Çamlıbel Beldesi Belediye Başkanı Adem Akgül, daha önce ilçe olan yörelerinin aynı statüye kavuşmasını istediklerini belirterek, "35 yıldır bölgeye ışık tutan, binlerce yıllık geçmişe sahip olan eski ilçeliğimizi tekrar istiyoruz." dedi.

Akgül, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 1944 yılında yöreyi ziyaret ettiğini ve programı kapsamında miting düzenlediğini anlatarak, "Çamlıbel halkı bu miting esnasında İsmet İnönü'ye tepki göstermiş. Tepki sonucunda da İsmet İnönü yaklaşık 30-35 yıllık ilçe olan Çamlıbel'in ilçeliğini elinden alıp, ilçeliği bütün arşivi ile şimdiki Artova ilçesine götürüyor." ifadelerini kullandı.

Yöreleri için iadeiitibar talebinde bulunan Adem Akgül, şöyle devam etti:

"35 yıldır bölgeye ışık tutan, binlerce yıllık geçmişe sahip olan eski ilçeliğimizi tekrar istiyoruz. İnönü mitingde Avrupalılaşma modelini anlatıyor. Zaten halkımız bunu içine sindirmiyor. İsmet İnönü'ye yuhalama ile beraber tepki gösteriyor. İsmet İnönü de daha miting platfomundan inmeden dönemin valisine talimat veriyor. İl Genel Meclisince karar alınıp, buradan ilçeliğin Artova'ya naklini istiyor."

Bu konuda hafta içi yargı süreci başlatacaklarını ifade eden Akgül, "Cumhuriyet Başsavcılığımıza elimizdeki dokümanlar ile ilgili bir mahkeme, bir yargı süreci başlayacak. Zamanın idarecilerine dava açacağız. Direkt olarak İsmet İnönü'ye dava açacağız. Yargı sürecini başlatıp, İsmet İnönü ve Tokat Valisi İzzettin Çağpar'a dava açacağız. Bunun başka izahı yok. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.