Tokat

Kadınların emekleri "Hanımeli Göz Nuru" pazarında

10:21 01 Kasım 2017
Kadınların emekleri "Hanımeli Göz Nuru" pazarında

Tokat'ın Turhal ilçesinde 70 ev kadını, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri belediye tarafından oluşturulan "Hanımeli Göz Nuru" pazarında satışa sunuyor.

Yaşları 35 ila 70 arasındaki değişen 70 kadın, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri belediye tarafından Yavuz Selim Mahallesi'nde oluşturulan "Hanımeli Göz Nuru" pazarında pazartesi günleri müşterilerin beğenisine sunarak satmaya çalışıyor.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana kadın girişimcileri desteklediklerini söyledi.

Kadınların ticari hayata katılmaları için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Bekler, "3 ay önce kadınların kendi elleriyle evlerinde işledikleri dikiş, nakış ürünlerini, hediyelik eşyaları pazarlayabilecekleri bir pazar kurduk. Haftanın bir günü hanımefendiler, el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyorlar." dedi.

Pazarda satış yapan kadınlardan Nuriye Kabat ise yaptığı el işi ürünleri daha önce satacak yer olmadığı için İstanbul'a götürüp sattığını ifade ederek, sadece kadın pazarcıların olduğu pazarda satış yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Ümmühan Delen de kendileri için pazar kurulmasından çok memnun olduklarını belirterek, "Böyle bir şeyi yıllardır istiyordum. İlk defa böyle bir ortamda iş yapıyorum." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.