Tokat

Tokat'ta "Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi

15:09 21 Kasım 2017
Tokat'ta "Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde Genç Memur-Sen'in organize ettiği, Eğitim-Bir-Sen'in sorumluluğunu üstlendiği ve il genelindeki okullarda yürütülecek olan "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen ilçe yönetim kurulu üyesi ve proje sorumlusu Salih Feti Alpat projenin tanıtımı için bir araya geldiklerini belirterek, "Bir Bilenle Bilge Nesil projesi Genç Memur-Sen'in organize ettiği, il genelinde Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak bizim sorumluluğunu üstlendiğimiz, gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğu kitabı analiz etme, kritiğini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandırmaya yönelik bir proje. 12 okulda toplam 16 gruptan oluşan ve 160 tane öğrenciye hitap ettiğimiz bir çalışma. Bugün bunun eksikliğini hissediyoruz. Yarın hissetmemek adına ecdadımızdan aldığımız mirasımızı yarınlara taşıyacak bu özel gençlerimizin eğitimi açısından çok önemli bir proje. Pilot uygulama olarak şu an liselerimizden başladık." dedi.

Projenin 4 ay süreceğini sözlerine ekleyen Alpat, "Her ay okullarımızda bir kitap okunacak. Kritiği ve kompozisyonu yazılacak. Okulda, ilçede ve il genelinde derecelendirmeler yapılarak öğrencilerimize ödüller verilecek." diye konuştu.

Toplantıya, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Aydın Demir, projeye katılım sağlayan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.