Tokat

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

16:40 31 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Tokat'ta yaşayan 16 yaşındaki Yeliz Çakır, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatına katılmak için gönüllü askerlik dilekçesi verdi.

Yeliz Çakır, babası Kenan Çakır ile Tokat Askerlik Şubesi'ne giderek, Zeytin Dalı Harekatına katılmak amacıyla yetkililere gönüllü askerlik dilekçesini sundu.

Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Onbeşlilerin torunu olduğuna işaret ederek, "Şu an 'askere git' deseler, gidecek durumdayım. Asker abilerimin her zaman arkasındayım. Ben de Kınalı Ali'nin torunuyum. Bu vatan için her şeyi yapmaya hazırım." dedi.

Annesinin de ellerine kına yaktığını anlatan Çakır, "Çok heyecanlandım. Anneme, 'Yak elime kınayı da öyle gideyim' dedim. O da yaktı. Ben de gelip başvuru yaptım. Askerlerimizin duacısıyız." diye konuştu.

Baba Çakır da vatanları için her zaman hazır olduklarını dile getirerek, ülkeleri için her türlü fedakarlığı yapacaklarını kaydetti.

AK Ocaklar üyesi bir grup da gönüllü askerlik için dilekçe verdi.

- Esnaftan Mehmetçik Vakfı'na bağış

Erbaa ilçesi Gazi Bulvarı'nda börekçilik yapan Mustafa Aydın, bir günlük kazancını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin'de mücadele eden askerlere muvaffakiyet diledi.

Türk askerlerinin İslam aleminin geleceği için mücadele ettiğini vurgulayan Aydın, "Askerler için sürekli dua ediyorum. Cepheye gidemiyorsak buradan faydamız olur dedik. Bizim de bir katkımız olması için bir günde kazanacağım tüm parayı Mehmetçik Vakfı'na yatıracağız. 2 bin lira civarında bir ciromuz olacak." diye konuştu.

- Sinop

Sinop'ta Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri, TSK'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için Fetih suresi okuyarak dua etti.

Alaaddin Camisi'nde düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Söylemez, Zeytin Dalı Harekatı süresince camilerde askerler için dua etmeye devam edeceklerini belirterek, "Ecdadımız ordu cephede savaşırken geride kalanlar, cephedeki askerlerin muzaffer olmaları için dua ederlerdi. Bizler de aynı şekilde askerlerimiz cephede mücadele ederken onların muzaffer olmaları için dua ediyoruz." dedi.

- Çankırı

Çankırı'da emekli astsubay Özcan Çalışkan, Zeytin Dalı Harekatında katılabilmek için başvuruda bulundu.

Çalışkan, Çankırı Askerlik Şubesi Başkanlığına giderek, emekli olduğu astsubaylık görevine dönerek Zeytin Dalı Harekatında görev almak isteğine dair yazılı dilekçeyi yetkililere teslim etti.

Çalışkan, burada yaptığı açıklamada, mensubu olmaktan gurur duyduğu TSK'ye 31 yıl hizmet ettikten sonra emekli olduğunu söyledi.

Bir süre önce e-Devlet üzerinden sorguladığı sefer görev emrinin açık olduğunu gördüğünü dile getiren Çalışkan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kastedecek düşmanların yok edilmesi için dün olduğu gibi bugün de manevi duygularımın devam ettiğini mutlulukla söylemek istiyorum. Bu yüzden kendi isteğimle dilekçe verdim. Takdir komutanlarımındır. Onur ve gurur duyduğum TSK'deki görevimi kaldığım yerden uygun görüldüğü takdirde yapmak istiyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.