Tokat

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

15:31 02 Mart 2018
Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Turhal Şeker Fabrikası'nın blok satıştan çıkarıldığını, ayrı satışa sunulacağını söyledi.

Oda Başkanı Arat, odanın sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesi, özelleşecekse blok satıştan çıkarılarak ayrı satılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda yerel siyasi otoriteler, ticaret odaları, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi, yerel yönetimler olarak girişimde bulunulduğunu belirten Arat, "İhale sürecine girilmiş olmasına rağmen girişimlerimiz sürüyor. Bu gün geldiğimiz noktada Turhal Şeker Fabrikası blok satıştan çıkarılmış, ayrı satışa sunularak Tokatlıların almalarına imkan sağlanmıştır." dedi.

Ortak girişim grubu çalışmalarının Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifinin kılavuzluğunda yürütüleceğini dile getiren Arat, "Turhal Şeker Fabrikası'nın oluşturmaya çalıştığımız ortak girişim grubu tarafından satın alınabilmesi, yöre ve ülke ekonomisine katkı sağlaması için her türlü desteği, mücadeleyi, uğraşıyı, çabayı gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde vereceğiz." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.