Tokat

Çorum'daki trafik kazası

15:17 15 Mart 2018
Çorum'daki trafik kazası

Çorum'un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsünün tıra çarparak alev aldığı kazada hayatını kaybedenlerden 4'ünün cenazesi Tokat'ta toprağa verildi.

Otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından Ankara Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Dürdane (44) ve 5 yaşındaki kızı Betül Kaplan'ın cenazesi, cenaze aracıyla Tokat'ın Turhal ilçesine getirildi.

Anne ile kızının cenazeleri, Üzümören beldesindeki Ulu Cami'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Abdulhannani Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.

Cenazeye, Dürdane Kaplan'ın eşi ve aynı kazada yaralanan Hulusi Kaplan ile Vali Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Artova Kaymakamı Resul Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Bu arada Kaplan ailesinin, polis meslek yüksekokulu öğrencisi olan oğulları Burak'a kız istemek amacıyla İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

Aynı kazada hayatını kaybeden Esra Kel'in (21) cenazesi ise Turhal ilçesindeki Kale Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazında bazı kadınlar da saf tuttu.

Otobüste muavin olarak görev yapan Cihan Çakmak'ın cenazesi de Almus Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında defnedildi.

İmparator Turizm firmasına ait İstanbul'dan Tokat'a giden 60 FH 302 plakalı yolcu otobüsü, 13 Mart'ta Osmancık-Kargı karayolunun 30. kilometresindeki Ardıç mevkisinde yol kenarında park halindeki tıra arkadan çarparak alev almıştı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.