Tokat

Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

16:55 27 Mart 2018
Eğitim-Bir-Sen'den performans sistemine tepki

Tokat'ın Turhal, Yeşilyurt ve Erbaa ilçesinde Eğitim-Bir-Sen üyeleri, "Öğretmen Performans Değerlendirme" sistemini protesto etti.

Turhal'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Turhal Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Kılıçbay, performans değerlendirmesinin hukuki ve kanuni bir dayanağının olmadığını söyleyerek, "Öğretmen performansının ölçülmesine neden gerek duyulduğu, kamuoyuyla ve sosyal taraflarla paylaşılmadığı gibi performans ölçümünün neye hizmet edeceği de ortaya konulmamıştır." dedi.


-Yeşilyurt

Eğitim-Bir-Sen Yeşilyurt İlçe Temsilcisi Arif Horasan, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına yaptığı konuşmada, "Performansı ölçmek iddiasıyla öğretmenleri ayrıştıracak, kurumsal bütünlüğü, mesleki dayanışmayı, işbirliği içinde çalışma güdüsünü zedeleyecek bir uygulamanın eğitimin var olan niteliğine de bir darbe vuracağı hesaba katılmalıdır." ifadesini kullandı.


-Erbaa

Erbaa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Erbaa İlçe Başkanı Muammer Şahin, şunları kaydetti:

"Öğretmen yetiştirmedeki yanlış politikalar, istihdam sürecindeki zorluklar ve haksızlıklar, öğretmen açığı sözleşmeli öğretmenlik sorunu Alo 147 garabeti, istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki mahrumiyetler, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar. Eğitimin öznesi öğretmenlerimizin şiddetin nesnesi haline getirilmesi gibi olumsuzluklar ve devam eden sorunlar. Eğitimin niteliğinin artırılmasına engel teşkil etmekte, öğretmenlik mesleğinin saygınlığına gölge düşürmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.